Ταλαιπωρία μαθητών από τα κενά των εκπαιδευτικών

Ταλαιπωρία μαθητών από τα κενά των εκπαιδευτικών

Αρ. Πρωτ. 10785/09.02.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα της χώρας. Εν μέσω της σχολικής χρονιάς, σε αρκετά σχολεία, τα κενά εκπαιδευτικών δεν έχουν ακόμη καλυφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, στο ΕΠΑΛ της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, η ασθένεια που ταλαιπωρεί συγκεκριμένη διδάσκουσα από τον περασμένο Δεκέμβριο, ταλαιπωρεί  τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ύλη, την οποία δεν διδάχτηκαν.

Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις γονέων και εκπαιδευτικών, δεν κατέληξαν πουθενά, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η σχολική χρονιά χωρίς οι μαθητές να έχουν διδαχτεί συγκεκριμένα μαθήματα. Μάλιστα, το ένα τετράμηνο ήδη χάθηκε, καθώς δεν έχει παραδοθεί καν η βαθμολογία. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση μαθητών και γονέων, οι οποίοι βλέπουν την αδιαφορία και την αδράνεια του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα έλλειψης καθηγητών, που υπάρχει σε διάφορες ειδικότητες βασικών μαθημάτων. Επιτέλους, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει και να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε αρκετά σχολεία και να σταματήσει να παρακολουθεί ως απλός θεατής τα γεγονότα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί άμεσα στην κάλυψη του κενού, που υπάρχει στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, το οποίο δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και πότε;

Απάντηση Υπουργείου